ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani ostajajo v borbi za državni naslov

NOVICA 15.05.2017



Po grenkem porazu v Ribnici so se rokometaši Gorenja Velenja vrnili v zmagovalne tirnice in tako ostajajo v borbi za državni naslov. V domači Rdeči dvorani so s precej napora odpravili zasedbo Krke, od katere so bili boljši z 31:28.

Novomeščani, ki so na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom odščipnili točko Koprčanom, so v Šaleško dolino pripotovali vidno motivirani. Domači rokometaši so se v uvodnih minutah kljub zaspani igri prebili do vodstva z 2:0 in 4:2, nakar so v ospredje stopili gosti in do sredine šeste minute pripravili niz 4:0 za vodstvo s 6:4.

S +2 je Krka povedla še ob koncu 13. minute (8:6), nato pa so Velenjčani prevzeli pobudo in na glavni odmor odšli s prednostjo treh golov. Velenjčani so dobro nadaljevali tudi v drugem polčasu in prednost, priigrano v prvem delu tekme, zadržali do konca dvoboja.

V ekipi Boruta Plaskana so bili ob težavah s poškodbami – Blaž Kleč in Rok Ovniček imata poškodovano stegensko mišico, zaradi težav s kolenom pa sta sezono že zaključila Anže Ratajec in Vid Levc – tokrat kar trije mladinci. Poleg Tadeja Mazeja in Ibrahima Haseljića je bil prvič v tej sezoni v kadru tudi krožni napadalec Jan Tajnik. Na koncu je k uspehu največ golov (8) prispeval Brumen, šest pa jih je dodal Medved.

Naslednji preizkus moštvo Gorenja Velenja čaka že v petek, ko se bo odpravilo na gostovanje na Gorenjsko. Ob 20. uri se bo v dvorani Poden po robu postavilo Urbanscape Loki. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak