ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - iz Nove Gorice brez točk

NOVICA 15.05.2017



Dvoboj v Novi Gorici se je začel zelo obetavno, dinamično, ekipi sta takoj opozorili nase s po eno resno priložnostjo. Že v peti minuti so Novogoričani izigrali našo obrambo, potem ko je Rifet Kapić podal v globino do Andrije Filipovića, ki je stekel v kazenski prostor in malce z desne strani podal žogo v sredino, kjer jo je s peto v mrežo preusmeril Dejan Žigon za vodstvo z 1:0.

Blizu izenačenja smo bili knapi že dve minuti pozneje, a je domači branilec Matija Škarabot odbil žogo z golove črte po strelu Dominika Glavine.

V uvodu drugega polčasa sta najprej s streloma z glavo poskusila Glavina v 48. in na goriški strani Grudina v 54. minuti, a sta bila oba premalo natančna. V 58. minuti pa smo izenačili, potem ko je na robu kazenskega prostora do žoge prišel John Mary in nato s 15 metrov matiral Grego Sorčana. Mary se je s svojim 16. golom v sezoni izenačil na vrhu lestvice strelcev s soigralcem Glavino.

V 63. in 64. minuti je moral Radan posredovati po strelih Filipovića in Mihe Gregoriča, v 70. minuti pa je naš vratar z nogo odbil še žogo po strelu Filipovića iz bližine. Dve minuti zatem pa so domači na zelenici ostali le z deseterico, saj je moral Grudina z igrišča zaradi drugega rumenega kartona, ki si ga je prislužil s prekrškom (udarcem s komolcem) nad Stjepanom Babićem.

Kljub številčni oslabljenosti so Primorci v 75. minuti spet povedli, potem ko je po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Jaka Kolenc, v kazenskem prostoru z glavo zadel Tine Kavčič. Zanj je bil to drugi zadetek v sezoni. V 88. minuti so imeli domači še eno priložnost, ko je z roba kazenskega prostora po protinapadu streljal Uroš Celcer, izkazal pa se je Radan. 

 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak