ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - mednarodni turnir Zeltweg

NOVICA 16.05.2017



Na zelo močnem mednarodnem turnirju v judu v Zeltwegu v Avstriji so nastopili tudi velenjski judoisti. Med 700 udeleženci iz 15 evropskih držav so se pomerili judoisti iz Judo kluba Velenje v starostni kategoriji mlajših kadetov U16 in mladink U21.

V soboto sta se borila Urh Štober in Miha Ciglar. Štober je začel odlično in prva tri kola zmagal predčasno. V boju za medalje mu je trenutek nepazljivosti priti češkemu tekmovalci onemogočil vstop v finale. Na koncu se je kljub dobri predstavi moral zadovoljiti s petim mestom. Enako predstavo je pokazal tudi Miha Ciglar, ki se je dobro boril vendar v zaključnih bojih za medaljo moral priznati premoč madžarskima tekmovalcema ter osvojil peto mesto.
V nedeljo se je med mladinkami pomerila še Veronika Mohorič, ki je suvereno premagala vse nasprotnice ter osvojila prvo mesto. Tekma je bila dobra preizkušnja za prihajajoče evropske pokale na katerih bo skušala potrditi uvrstitev v reprezentanco in udeležbo na evropskem mladinskem prvenstvu.

Rezultati:

U16-mlajši kadeti
Urh Štober kat. do 60 kg 5. mesto
Miha Ciglar kat. do 81 kg 5. mesto
U21-mladinke
Veronika Mohorič kat. do 78 kg 1. mesto

Vir: Judo klub Velenje


 

Vir: Judo klub Velenje Vir: Judo klub Velenje Vir: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak