ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Vid Vrhovnik debitiral na tekmah svetovnega pokala

NOVICA 22.01.2017



Nordijski kombinatorci so ta konec tedna tekmovali v Franciji, v Chaux-Neuveju, kjer sta Slovenijo zastopala dva tekmovalca. Marjana Jelenka je žal v petek zdelala viroza, Vid Vrhovnik pa je v soboto prvič nastopil med svetovno elito.

V soboto je 17-letni član SSK Velenje Vid Vrhovnik po zmagi in četrtem mestu na tekmah alpskega pokala ter po točkah v celinskem pokalu v Franciji dobil prvo priložnost za nastop na tekmah najvišjega nivoja.

V petek je prikazal dobre skoke na treningu in malce slabšega v kvalifikacijah, a se je zanesljivo prebil na svojo prvo tekmo svetovnega pokala. Med 50 kombinatorci, med katerimi zaradi viroze žal ni bilo Jelenka, ki je na skakalnici sicer znova našel prave občutke, je Vrhovnik na popoldanski tekmi skočil 99.5 metrov, zbral je 101,6 točk, kar je pomenilo 2:30 zaostanka za vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem. 19-letnik je skočil 112 metrov, zbral je 139,0 točk, nabral pa si je kar 53 sekund naskoka pred tretjim Nemcem Ericom Frenzlem. Drugi je bil presenetljivo Američan Ben Berend, ki je prav tako skočil 112 metrov, imel pa je 46 sekund zaostanka za Norvežanom.

V prvem krogu 10 kilometrov dolge tekaške preizkušnje je Vid Vrhovnik pridobil 13 sekund in s tem eno mesto, nato pa začel popuščati in na koncu z zaostankom 4:56,8 v cilj prišel na 43. mestu. Tekmece je v zaključku strl Johannes Rydzek, 12. po skokih, novo dvojno nemško zmago je zagotovil Riessle, tretji je bil Watabe.

Nedeljsko preizkušnjo je Vid Vrhovnik zaradi slabšega počutja zaključil po skakalnem delu preizkušnje, kjer je nastopil odlično. Z odličnim skokom je imel 31. rezultat med vsemi, pred tekaškim delom preizkušnje pa le minuto in 28 sekund zaostanka za znova vodilnim Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem. Skupaj s strokovnim vodstvom ekipe pod vodstvom Igorja Jelena so se že pred tekmo odločili, da dodatnih moči na tekaški preizkušnji, zaradi bližajočega se mladinskega svetovnega prvenstva, tokrat ne bo trošil.


Vir: www.sloski.si
 

Foto: www.sloski.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak