ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - borbeno in uspešno na dveh pripravljalnih tekmah

NOVICA 25.01.2017



1. PRIPRAVLJALNA TEKMA

V petek 20.01.2017 so rokometaši Gorenja Velenja zakorakali v teden, v katerem jih čakajo kar trije pripravljalni preizkusi pred drugim delom sezone. Na prvem so se v domači Rdeči dvorani pomerili s sosednjim Slovenj Gradcem 2011 in ga ugnali kar s 45:20.

Izbranci Boruta Plaskana tekmecem, ki so nastopili v precej oslabljeni zasedbi – v kadru ni bilo tudi posojenih igralcev Gorenja Filipa Banfra in Andrisa Celminša -, niso ponudili niti najmanjših možnosti za presenečenje. Ob dobrem začetku Roka Zaponška, ki je v vratih preživel uvodnih 20 minut, so se Velenjčani hitro oddaljili na 10:3, sredi 25. minute pa po uspešnem nasprotnem napadu Nika Medveda vodili že z 20:9. Odlično je bilo tudi nadaljevanje. Razlika se je višala iz minute v minuto, v 43. minuti pa je prvič narasla na 20 golov (34:14).

Naslednji preizkus črno-rumene čaka v torek, ko se bodo pomerili z Mariborom Branikom, v petek pa nato še z banjaluškim Borcem m:telom. Obe tekmi se bosta v Rdeči dvorani začeli ob 17.30, vstopnine ni! S tekmovanji bo Gorenje nadaljevalo v nedeljo, 5. februarja, ko bo v Ligi SEHA Gazprom v Velenju gostoval skopski Vardar.

Janez Gams, rokometaš Gorenja Velenja:
"Za prekinitev monotonosti treningov med pripravami je vsaka tekma dobrodošla. Proti Slovenj Gradcu 2011 smo pokazali pravi pristop. Videlo se je, da so tekmeci precej manj kakovostna ekipa kot mi. A to nas ni oviralo, da ne bi prikazali največ, česar smo v tem trenutku sposobni. Mislim, da smo prikazali všečno predstavo, ob tem pa se nekoliko raztekli in spočili glave."

Petek, 20. januarja:
GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011 45:20 (22:11)
Gorenje Velenje: Zaponšek (obrambe 6:15), Baznik (5:10) in Ferlin (7:13) v vratih, Cehte 6, Medved 7, Ovniček 5, Levc 2, Stojnić 1, Toskić 2, Potočnik 2, Golčar 7, Kleč 2, Gams 3, Nosan 2, Brumen 6. 

2. PRIPRAVLJALNA TEKMA

Rokometaši Gorenja Velenja nadaljujejo z dobrimi predstavami na pripravljalnih tekmah pred drugim delom sezone. V domači Rdeči dvorani so v torek gostili zasedbo mariborskega Branika, trenutno šestouvrščeno zasedbo slovenskega državnega prvenstva, in jo ugnali z 38:29. Na štirih januarskih tekmah ose tako ostajajo neporažene.

Po izenačenem začetku so velenjski rokometaši prevzeli pobudo in sredi 17. minute z golom Matjaža Brumna povedli z 12:7. Nekdanji član Gorenja, danes pa trener mariborskega prvoligaša Sebastjan Sovič je tedaj nemudoma segel po minuti odmora, ki je na njegove izbrance delovala odlično. Ti so strnili svoje vrste in ob koncu 20. minute rezultat poravnali na 12:12.

Tri minute za tem je bil izid zadnjič poravnan (14:14), za tem pa so v ospredje znova stopili gostitelji. Ti so si do polčasa z razpoloženim Brumnom zagotovili štiri gole naskoka (21:17), dokončno pa tekmo v svojo prid s hitro igro odločili med 36. in 39. minuto. Iz nasprotnih napadov sta bila tedaj natančna Rok Golčar in Alem Toskić, prednost +8 (27:19) pa je zagotovila miren preostanek tekme.

Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:
»Pripravljalne tekme pred drugim delom sezone nam prinašajo dodatno možnost za uigravanje. S tem pilimo detajle v naši igri, za katere želimo, da bodo februarja na prvi domači tekmi brezhibni. Tekma z Mariborčani se je končala po naših željah. Prejeli smo sicer nekoliko preveč zadetkov, medtem ko je bila igra v napadu dobra. Če potegnemo črto smo lahko zadovoljni.«

Torek, 24. januarja:
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 38:29 (21:17)
Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin in Zaponšek v vratih, Cehte 3, Medved 5, Ovniček 4, Levc 3, Toskić 2, Potočnik 3, Golčar 4, Kleč 3, Gams 3, Nosan, Stojnić, Brumen 8.
Maribor Branik: Kastelic in Leben v vratih, Kapular , Bogadi 1, Čudič, Sok 4, Tomič, Hrastnik 6, Velkavrh 1, Fužuleto 5, Špende 4, Verdinek 3, Stopar 1, Štumpfl, Kete.

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje Vir: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak