ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V Kopru nadgraditi uspešen evropski uvod

NOVICA 11.10.2024



V soboto, 12. oktobra, se bodo aktualni državni prvaki ob 19:00 v Areni Bonifika v sklopu 7. kroga Lige NLB pomerili z ekipo Kopra. Rokometaši Gorenja so se odlično odzvali in pobrali po dveh zaporednih prvenstvenih porazih z zmago nad Krškim in veliko evropsko točko proti Gudmeju. Sedaj bodo vse skupaj poizkušali nadgraditi to soboto, ko bodo v Kopru lovili četrto prvenstveno zmago.

Za rokometaše velenjskega Gorenja se nadaljuje naporen ritem oktobrskih tekem, ki si sledijo hitro ena za drugo. Po torkovem evropskem uvodu, ko so varovanci Zorana Jovičića remizirali (35:35) z vodilno ekipo danskega državnega prvenstva - GOG Gudmejem, sledi nov zahteven preizkus v državnem prvenstvu. V 7. krogu Lige NLB se namreč ose odpravljajo na slovensko obalo, kjer jih v Areni Bonifika čaka obračun s Koprom, ki se z odigrano tekmo manj, trenutno nahaja na predzadnjem mestu prvenstven razpredelnice. Zasedba Borisa Lisice je sicer sezono začela z zmago proti ekipi Misteral Krško, potem pa padla v rezultatsko krizo in je izgubila vse štiri naslednje prvenstvene obračune. V zadnjem krogu s skoraj dvajsetimi goli razlike, ko jih je v Zlatorogu Celje premagalo s 43:24. Kljub ne najboljšemu uvodu v sezono, so Koprčani vseeno zelo nadarjeno mlado moštvo, ki lahko hitro kaznuje nasprotnikove napake, če ta ni popolnoma osredotočen na nasprotnika.

In tega se pred tekmo zaveda tudi Tine Poklar, ki je še v minuli sezoni nosil dres Kopra, v letošnji pa je član državnih prvakov in tudi po prvem krogu z enajstimi goli najboljši strelec EHF Lige Evropa. "Nadaljevati moramo z nizom dobrih rezultatov. Tekmo moramo vzeti zelo resno in smo dobro pripravljeni na Koper, ki v tem trenutku ni v najboljšem nizu rezultatov. Kljub stanju na lestvici so še vedno zelo nevarna ekipa, sploh v domači dvorani. Zagotovo bodo iskali svoje priložnosti za točke in mi moramo storiti vse, da dve odnesemo domov v Velenje." Da se je hitro vključil v novo okolje ne govori samo podatek o dosežnih evropskih golih, tudi v domačem prvenstvu 34-letnik pridno polni nasprotnikove mreže, saj je z 31. doseženimi goli trenutno šesti strelec lige. V taboru Gorenja jih je v dosedanjem poteku sezone več dosegel zgolj Tilen Sokolič, in sicer 35, kar ga trenutno uvršča na drugo mesto lestvice strelcev.

Pogled na lestvico, na kateri se rokometaši Gorenja nahajajo na četrtem mestu s sedmimi točkami na računu, kaže, da bodo gostje v soboto v vlogi favoritov. A če smo se kaj naučili v tej novi sezoni, je to, da je državno prvenstvo nepredvidljivo kot že dolgo ne in da lahko vsak premaga vsakogar, če nisi stoodstotno osredotočen na zastavljene cilje. Zmaga bi bila za aktualne državne prvaka seveda najlepša možna popotnica pred prvim evropskim gostovanjem v novi sezoni. Hitro po tekmi s Koprom namreč sledi dolga pot v Španijo, kjer jih v torek ob 20:45 čaka gostovanje v Leonu, pri ekipi Ademar, ki je v uvodnem krogu EHF Lige Evropa izgubila pri Luzernu (30:34). Pred Velenjčani je torej nov pester tekmovalni teden, katerega bodo seveda poizkušali zaključiti s pozitivnim izkupičkom točk.


Liga NLB, 7. krog, 12.10.2024, ob 19:00:
RD Koper - RK Gorenje Velenje 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov