ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gloria Kotnik: Vrhuncev bo kar nekaj, veselim se vsake tekme posebej

NOVICA 10.10.2024



Konec novembra bodo novo sezono svetovnega pokala odprli tudi člani alpskih disciplin v deskanju na snegu. Gloria Kotnik je v minuli na ekipni paralelni tekmi skupaj z Žanom Koširjem in drugim mestom prišla do najboljše slovenske uvrstitve, v letošnji pa se, kot pravi, veseli vsake tekme posebej in hkrati dodaja, da bo sezona dolga in naporna.

V lanski sezoni na tekmah v paralelnem veleslalomu in slalomu so se Slovenci dvakrat povzpeli na zmagovalni oder. Tim Mastnak je bil v Scuolu prav tako drugi, Kotnik in Košir pa sta v nemškem Winterbergu postavila največji uspeh katere koli slovenske deskarske dvojice v zgodovini.

Za 35-letno slovensko deskarko na snegu so to bile druge stopničke v karieri v svetovnem pokalu. Na svojem računu ima tudi eno zmago, ko je bila decembra 2022 najboljša v Cortini d’Ampezzo. Štirikrat je bila sicer tudi še četrta.

“Moram reči, da se po poletnem delu počutim res dobro. Nekako sem vse uspela oddelati po načrtu. Dobro se počutim, zdrava sem in za sabo imam tudi že kar nekaj snežnih dni, tako da je vse zelo pozitivno,” je uvodoma na predstavitvi smučarskih reprezentanc povedala Gloria Kotnik.

Kot je dodala, se trenutno na snegu odlično počuti: “Super, glede na to, da sem še vedno v začetni fazi, ampak sem se kar hitro udomačila v to vlogo. Kar se opreme tiče, sem že v lanski sezoni zamenjala opremljevalca desk in sem jih že v lanski sezoni nekako osvojila. Letos zdaj gradimo od tukaj naprej.”

Letošnja sezona za deskarje v paralelnih disciplinah se bo s prvimi tekmami svetovnega pokala začela na Kitajskem, 25. januarja pa se bo karavana ustavila tudi v Sloveniji, kar bo za Kotnik priložnost, da nastopi pred domačimi navijači na Rogli. Deskarji bodo sezono končali s svetovnim prvenstvom v švicarskem Engadinu v bližini St. Moritza.

“V glavnem se zdaj fokusiramo na snežne priprave. Letos začnemo zelo zgodaj, na Kitajskem že konec novembra, tako da se nam je vse skupaj začelo precej hitreje. Tudi sezona bo zelo dolga z zaključkom na svetovnem prvenstvu konec marca. Zelo intenzivno in naporno bo,” je še pojasnila dobitnica bronaste medalje z olimpijskih iger leta 2022 v Pekingu.

Udeleženka štirih olimpijskih iger je v lanskem seštevku svetovnega pokala končala na desetem mestu v razvrstitvi paralelnega slaloma in na 16. v paralelnem veleslalomu.

“Konec sezone v marcu in svetovno prvenstvo je zagotovo en vrhunec. Ob tem tudi domača tekma svetovnega pokala, potem še tisti Dolomiti, ki jih imam zelo rada. Vrhuncev bo kar nekaj, se pa vsake tekme posebej veselim. Na vsaki je treba dati vse od sebe in vsako vzeti po svoje,” je o letošnjih ciljih razglabljala članica velenjskega kluba.

Rezultatskih napovedih pa se ob tem raje izogiba. “O rezultatskih ciljih zelo nerada govorim, saj se mi zdi, da s tem delam nase dodaten pritisk. Raje se bolj osredotočim na pot, ki si jo zadam, da ta cilj dosežem,” je še dejala slovenska deskarka.

Vir: STA 

Foto: Gloria Kotnik (FB)

Koledar dogodkov